Частину "тітушок" прибула з Вінниччини / фото МВС

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко не виключає, що кваліфікація конфлікту у Броварах Київської області може бути змінена, якщо потерпілі напишуть заяви про тиск.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Читайте також"Це нагадувало 90-ті": Зеленський викликав Авакова через стрілянину в Броварах

Відео дня

«Ми чекаємо від потерпілих заяв про тиск на них. Якщо ми отримаємо такі заяви, ми будемо зупиняти злочинців», - наголосив Геращенко.

Він нагадав, що правоохоронці вже затримали 16 осіб, які приїхали з Вінницької області. «Вони займаються «кришуванням» та кримінальними розборками у сфері транспортних маршрутів Київської області. Завдання поліції - встановити всіх причетних до цього злочину, встановити замовників. Ці «тітушки» - це молоді хлопці спортивної статури, яким пообіцяли заплатити декілька сотень гривень та оплатити бензин, щоб вони могли взяти участь у цьому протистоянні», - зауважив Геращенко.

Також він додав, що МВС звертається до Київської облдержадміністрації і Київської обласної ради, щоб вони навели лад з видачами дозволів на маршрутні перевезення на Київщині. «Щоб працювали ті, хто прозоро отримав ліцензію, а не ті, хто здійснює перевезення за «чорний нал», - додав він.

У коментарі УНІАН Геращенко зауважив, що учасники конфлікту, за попередніми даними, використовували мисливську зброю, яка буде конфіскована, а ліцензії її власників анульовані.