Правоохоронці вилучили зброю і наркотики / Twitter.com/MVS_UA

У Києві, Броварах та Ірпені затримали ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом «Віха» («Журавель»), які брали участь у перестрілці перевізників у Броварах 29 травня.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Наразі 13 зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, ще двоє після перестрілки із тілесними ушкодженнями перебувають у лікарні. Усім 15-м оголошено про підозри у бандитизмі та замаху на вбивство двох і більше осіб.

Відео дня

Читайте такожСтрілянина на ринку в Одесі: правоохоронці затримали 10 учасників заворушень (відео)

Під час проведення 20 обшуків за місцями їх проживання працівники поліції виявили зброю (три гладкоствольних рушниці, автомат, три пістолети), патрони, гранати, рації, біноклі, балаклави, наркотики, маска. Також поліцейські вилучили 8 автівок преміум-класу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Наразі тривають поліцейські заходи щодо встановлення та затримання всіх учасників збройного конфлікту.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною через міжміські маршрутні перевезення. Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них із вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.