Нетверезий чоловік погрожував підірвати гранату / Ілюстрація REUTERS

У центрі Кропивницького поліція відкрила вогонь з табельної зброї по втікачу, який погрожував підірвати гранату на АЗС.

Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський у соціальній мережі Facebook, зазначивши, що завдяки точним діям патрульних поліцейських вдалося запобігти людським жертвам у Кропивницькому.

"Нетверезий чоловік у центрі міста на АЗС погрожував людям підірвати гранату. Як виявилося потім, лише на словах. Але в той момент загрозу сприймали як реальну", - повідомив голова Нацполіції.

Громадяни викликали поліцію. "Коли чоловік побачив патрульних, сів у авто та почав тікати. Патрульні намагались зупинити та заблокувати автомобіль втікача, але той продовжував рух. Тоді один з правоохоронців здійснив постріл у колесо з табельної зброї — завдяки цьому зловмисник був зупинений та затриманий. І, як наслідок, не нашкодив життю та здоров’ю людей", - додав Вигівський.

Інцидент з гранатою

2 вересня 2023 року на Одещині компанія влаштувала біля багатоповерхівки "феєрверк" із гранат. За фактами розпочали кілька проваджень УКУ: за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу), ч. 1  ст. 296  (хуліганство) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання наркотиків тощо). 

Вас також можуть зацікавити новини: