Внаслідок інциденту ніхто не постраждав / фото МВС

Військових, які влаштували стрілянину в поїзді, вже звільнили з посад.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України на своїй сторінці у Facebook.

Встановлено, що військовослужбовці, які їхали з Краматорська у Київ, близько 02:00 застосували вогнепальну зброю в купе потягу № 126 сполученням Костянтинівка – Київ. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Читайте такожПід Харковом чоловік влаштував різанину на вокзалі - постраждали четверо людей

Згодом співробітники Нацполіції затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ст. 296 частини 4 та ст. 345 частини 1 КК України. Затримання здійснено на території залізничної станції Красноград Харківської області.

«Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження», - йдеться у повідомленні.

Щодо цього факту проводиться службове розслідування.

Як повідомляється, вони везли секретну кореспонденцію в окремому купе.

Уся кореспонденція, яку везли чоловіки - неушкоджена, її доправлять адресатам. Начальник спецкур'єрів каже -  зброя з ними й мала бути, аби захистити вантаж. 

Стрілянина у поїзді: що відомо

  • Співробітники "Укрзалізниці" спільно з Національною поліцією роззброїли двох пасажирів поїзда № 126 "Костянтинівка-Київ" – військовослужбовців, які відкрили стрілянину у вагоні.
  • До операції залучили спецпідрозділ КОРД. Правопорушники забарикадувалися у купе та погрожували поліцейським у разі штурму відкрити вогонь на ураження. Спецпризначенці затримали злочинців за декілька хвилин.