Чоловік, який взяв заручників у Луцьку, має судимості / Фото apnews.com.ua

Чоловік, який захопив автобус у центрі Луцька з людьми, має судимості.

За інформацією заступника міністра МВС України Антона Геращенко, в мережі інтернет за авторством «Максим Плохой» викладено книгу "Філософія злочинця", у якій автор описує своє перебування в місцях позбавлення волі та свої погляди на життя. 

Читайте такожВимоги луцького терориста не містять нічого конкретного, це "набір висловів" - поліція (відео)

Відео дня

"Мене 15 років виправляють, але я не виправився, а скоріше навпаки - я ще більше став тим, ким я є. Чому? Тому, що я справляюся з самим собою і тому не виправляюся іншими. Тому, що я не продаю себе страхом. Мене можна вбити, але це не виправить. Я - це завжди Я, бо - Я можу. Я можу, тому що є лише одне, чого я не можу - же не бути Злочинцем. Я можу, тому що вирішую все сам і живу по-своєму. Я можу, тому що я Один. І я не боюся. Злочинець - це глибина і не може не бути ним той, у кого вона є. Особа Бога - в дзеркалі...", - навів міністр уривок з книги.

Крім того, чоловік здійснив два постріли у бік правоохоронців і кинув у їх бік гранату, яка не здетонувала.

В області ввели оперативний план «Заручник», СБУ введено план «Бумеранг»», територію площі оточили спецпризначенці. На місці працюють усі підрозділи МВС. 

Як повідомляв раніше УНІАН, сьогодні до Нацполіції надійшов виклик про захоплення невідомим чоловіком рейсового маршруту з пасажирами. Пізніше він опублікував свої вимоги у Twitter. 

Зокрема, він "привітав" усіх із днем антисистеми і заявив, що "держава – це перший терорист". На місці подій чули постріли. Чи є серед заручників діти та імена пасажирів - не повідомляють.

Також, стало відомо, що чоловік має психічні розлади й перебував на обліку у психіатра.