Поліція розповіла про трагедію у Житомирській області / фото hk.npu.gov.ua

У поліції Житомирській області підтвердили, що всі розстріляні були учасниками АТО, але спростували інформацію про те, що ця подія нібито пов'язано з вимаганням в орендаря ставка, який і влаштував криваву стрілянину, хабарів за розведення риби співробітниками місцевої поліції.

Про це повідомила керівник відділу комунікації поліції Житомирській області Алла Ващенко, пише ТСН.ua.

Так, за її словами, інформація ЗМІ про нібито зв'язок розстрілу з відмовою орендаря ставка платити хабарі місцевим правоохоронцям, яких напередодні затримала поліція, за що нібито вже загиблі АТОшники й приїхали помститися орендарю, не відповідає дійсності.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилися фото з місця розстрілу 7 людей на Житомирщині

"АТОшники приїхали відпочивати на ставок ще до того, як на хабарі затримали начальника поліції одного з районів області, який за "невтручання у діяльність, пов'язану з розведенням риби", вимагав у 58-річного жителя Романівського району області щомісяця по 10 тис. грн. Ці події зовсім не пов'язані, оскільки АТОшники приїхали на ставок відпочивати о 5 ранку 21 травня, а затримання начальника Попільнянського відділення Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області, підполковника Руслана Мшанецького сталося пізніше", - пояснила Ващенко.

Додамо, що напередодні трагедії на сайті поліції Житомирської області було повідомлено про викриття на хабарі (ч. 3 ст. 368 КК України) начальника поліції одного з районів області, за "невтручання у діяльність, пов'язану з розведенням риби".

За інформацією джерела Dетектив-Info, йшлося саме про водоймище біля села Новоселиця. Тоді "запакованим" "перевертнем у погонах" виявився начальник Попільнянського відділення Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області, підполковник Руслан Мшанецький, а заявником, який поскаржився на вимагання, виступав саме Анатолій Захаренко (який є власником місцевого водоймища, він і розстріляв АТОшників).

Також прес-секретар поліції Житомирській області повідомила, що всі загиблі — це учасники АТО, їх семеро, а ще один залишився живий і зараз дає свідчення.

"Всі загиблі – це учасники АТО, добровольці віком від 1990 р. наймолодший і до 1970 р. найстарший. Всі вони - мешканці Києва. Їх було вісім – вони приїхали з метою відпочинку ще 21 травня о 5 ранку. Один з них, хто залишився в живих, і викликав поліцію, не постраждав. Зараз чоловік співпрацює з поліцією і дає свідчення", - додала Ващенко.

Нагадаємо, 22 травня близько 1:00 ночі в селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендар водойми, під час конфліктної ситуації з відпочивальниками розстріляв сімох людей з рушниці.