РФ сьогодні атакувала Херсон / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Сьогодні російська армія зранку завдає ударів по Херсону, в результаті сталося загоряння та пошкодження автомобілів, в одному з них живцем згоріла людина. Про це повідомив очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

За його словами, після 11:00 російські окупаційні війська вкрили масованим вогнем Центральний район Херсона.

"Внаслідок обстрілу є руйнування складських приміщень, пошкоджено близько 10 автомобілів", - наголосив посадовець.

Відео дня

За його даними, цю годину відомо, про одного пораненого – 34-річний чоловік отримав осколкові травми ніг. Його шпиталізували.

На годину раніше, близько 10:00, російські окупаційні війська також обстріляли Херсон. У передмісті вони  влучили в автівку, яка загорілася. Після гасіння пожежі у салоні виявили тіло власника.

За даними очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, це сталося у Дніпровському районі обласного центра. 

"Поцілили в цивільну автівку. Через влучання снаряда вона загорілася", - розповів посадовець. 

У Херсонській обласній прокуратурі зазначили, що людина загинула на автодорозі в напрямку  села Наддніпрянське. За цим фактом розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством  (ч. 2 ст. 438 КК України).

Внаслідок обстрілу з боку окупантів загинула людина / фото Херсонська облпрокуратура

Ситуація на півдні України

Як повідомляв УНІАН, напередодні на півдні України протягом доби противник завдав 10 авіаційних ударів із застосуванням 45 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Зруйновано та пошкоджено близько сорока будинків. Також ворог двічі застосував FPV-дрони та скинув з БпЛА інших модифікацій майже 30 осколкових боєприпасів по населених пунктах правобережжя. Також російська армія здійснила 70 артилерійських обстрілів з використанням близько 400 снарядів, у тому числі 18 обстрілів населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини.

Внаслідок авіаційних ударів та артилерійських обстрілів загинула цивільна людина, 17 поранено. Пошкоджено чотири адміністративні будівлі, бібліотеку, гуртожиток, понад десять  приватних будинків та трансформаторну підстанцію.

Вас також можуть зацікавити новини: