Українка отримала умовний термін за продаж порно в Інтернеті: все через скаргу пенсіонерів / ua.depositphotos.com

Шевченківський районний суд Львова визнав місцеву мешканку Валерію Радкевич винною у розповсюдженні порно та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із іспитовим терміном 1 рік.

Як пише Zaxid.net, уродженка Володимира (Волинська область) у 2020 році створила сторінку в Instagram, через яку спілкувалася із чоловіками та пропонувала їм доступ до закритого Telegram-каналі Lera-pantera 18+, де розміщала фото- та відео порнографічного та еротичного характеру.

Вхід туди коштував 350 гривень на тиждень, кошти треба було переказати на зазначений рахунок. Одним з "клієнтів" виявився місцевий пенсіонер, який зрештою і поскаржився на дівчину в кіберполіцію. З матеріалів справи відомо, що він отримав доступ до каналу із порноматеріалами, про спілкування дізналась дружина та влаштувала скандал. Слідчим вдалося знайти ще кількох "клієнтів" та допитати їх як свідків. 

Відео дня

У суді Валерія Радкевич стверджувала, що не причетна до поширення порно. Вона розповіла, що здавала квартиру в оренду, там же залишила ноутбук, яким орендарки могли користуватися. Крім цього, техніку носили в ремонт. Радкевич переконувала, що орендарки і майстри з ремонту техніки могли б бути причетними до поширення світлин та роликів, які зберігалися на ноутбуці.

Суд все ж визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 301 ККУ та призначила три роки позбавлення волі. Крім цього, тепер дівчина має сплатити 4,3 тисячі гривень – як компенсацію витрат на проведення експертиз. Прокуратура та засуджена намагались оскаржити цей вирок у суді, однак Львівський апеляційний суд лишив його чинним. Ноутбук суд дозволив прокуратурі вилучити на користь держави. 

П’яні-вечірки в Києві - скандал з поширенням порно 

В січні соцмережами ширилися відео, на яких молоді хлопці знущаються над дівчатами, підмішуючи їм наркотичні речовини в алкоголь, та вчиняють насильницькі дії сексуального характеру.

На початку лютого до причетних до цих "розваг" правоохоронці завітали з обшуками. З’ясувалося, що організаторами цих "п’яних вечірок" та авторами принизливих відео є двоє товаришів. Обоє отримали підозри у виготовленні, збуті і розповсюдження порнографії. 22 березня поліція оголосила про підозру третьому фігуранту.

Вас також можуть зацікавити новини: