Олексій Чертков / фото Odessa Online

Сьогодні в Одесі зник начальник штабу прикордонної служби Одеського загону Морської охорони Олексій Чертков.

Як підтвердили УНІАН у прес-службі загону, офіцер зник рано вранці по дорозі на роботу.

Наразі відомо, що начальник штабу приблизно о 6:30 вийшов з дому по вулиці Грушевського, після чого зник.

«За місцем служби офіцер не прибув. Про те, що трапилося, проінформовані всі відповідні правоохоронні органи. Ведеться пошук зниклого», - підкреслили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що зазначений загін здійснює контроль кордону і забезпечує безпеку плавання в морській акваторії від півострова Крим до річки Дунай.

Читайте такожНа очах у сина: на Одещині чоловік вбив дружину та вистрелив у себе (фото)

Зокрема, Одеський загін морської охорони здійснює охорону держкордону в Чорному морі і на річці Дунай (в межах зони відповідальності), а також контроль за плаванням і перебуванням українських, іноземних цивільних суден і військових кораблів у територіальному морі та внутрішніх водах України. Також контролює їхні заходи у внутрішні води і порти України та перебування в них та інше.

Протяжність ділянки держкордону, за яку відповідає загін, - 275 морських миль і 98 миль по річці Дунай. Площа виключної (морської) економічної зони України - 18 тис. 600 кв. миль.

Самогубства військових в Одеській області

24 травня в Одесі знайшли застреленим офіцера-прикордонника в його службовому кабінеті. Трагедія сталася на території військової частини №9997, розташованої на вулиці Інглезі. За попередньою інформацією, чоловік застрелився сам.

28 травня в смт Тарутине Одеської області на робочому місці знайшли застреленим іншого прикордонника, за попередніми даними, це самогубство.

31 травня в Одеській області знайшли застреленим ще одного військовослужбовця. За попередньою інформацією, він наклав на себе руки.