Можливий вбивця Лачіна Мамедова – грузин, який народився у 1993 році / dumskaya.net

Смертельна стрілянина в Одесі серед білого дня у вівторок, 3 серпня, в результаті якої загинув Лачін Мамедов, могла бути справою рук громадянина Грузії, 1993 року народження, – однопрізвищника жертви Ельмураза Мамедова. У підозрюваного був спільник.

Мамедов – виконавець вбивства, він прибув до Одеси зі столиці Польщі Варшави 26 липня, розповів прокурор Одеської області Сергій Костенко та начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех на брифінгу, повідомив кореспондент УНІАН.

Правоохоронці з'ясували, що зловмисники в Одесі купили автомобіль Mercedes Е220 та орендували квартиру недалеко від місця проживання жертви.

Відео дня

Мамедов підстеріг потерпілого – свого однопрізвищника, 1996 року народження, і розстріляв з пістолета-кулемета.

Бех додав, що очевидцем злочину стала місцева жителька, яка повідомила про злочин у поліцію.

Прибулі на місце правоохоронці виявили важко пораненого чоловіка.

Читайте такожСтрілянина з автомата та вуличний дрифт: весілля під Одесою перетворилося на свавілля (відео)На місці стрілянини вилучено 13 стріляних гільз діаметром 9 мм та один патрон. Також знайдений травматичний пістолет Сталкер, який належав загиблому.

За словами Беха, мотивом вбивства є конфлікт жертви з громадянином Грузії.

В аеропорту "Бориспіль" (знаходиться під Києвом) було затримано особу, яка може бути причетною до злочину, і намагалася покинути Україну.

Затриманий оплачував проживання в Одесі можливого кілера та його спільника.

Дружина вбитого Мамедова розповіла правоохоронцям, що він скаржився на погрози ще три тижні тому.

У загиблого залишилися двоє дітей – 5-річний син та немовля.

Убитий не був замішаний в якихось серйозних злочинах. На нього лише двічі складали адмінпротоколи – через торгівлю харчами в невстановленому місці та порушення правил дорожнього руху.

Правоохоронці знайшли машину, на якій підозрюваний зник з місця стрілянини, – сріблястий Mersedes Е 220, повідомляє "Думська" з посиланням на джерела в прокуратурі.

У прокуратурі поділилися, що в машині були речові докази, зокрема, пістолет-кулемет MP9, а також магазини до нього – порожній та заряджений.

Видання дізналося, що загиблий у результаті стрілянини був бізнесменом та проходив у якості підозрюваного у справі про вимагання.

Співрозмовники видання вважають, що до вбивства могли бути причетні можливі бандити, які у справі є підозрюваними.

Нагадаємо, вдень 3 серпня на вул. Малиновського у дворі житлового комплексу Нові Черемушки, який ще продовжують будувати, зловмисник з пістолета-кулемета поранив Лачіна Мамедова. Потерпілий пізніше помер від отриманих поранень.

Після стрілянини в Одесі правоохоронці почали провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). У нашій країні за вбивство однієї людини зловмиснику загрожує до 15 років в'язниці.

Пізніше ЗМІ дізналися, що загиблий і стрілець є азербайджанцями. У мережі називали вбивство замовним. За непідтвердженими відомостями, убитий мав проблеми з законом – його нібито притягували до відповідальності за дрібне хуліганство.