Вибух на Позняках - експерти обстежать сусідній будинок / фото УНІАН

У Києві завершують комісійні обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де 21 червня стався вибух.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Наразі завершується обстеження 1-5 секцій. Рішення про заселення людей назад у будинки буде прийнято лише на основі висновків фахівців, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках: у сусідньому будинку по стінах пішли тріщини

Після обстеження зазначених 5-ти секцій буде проводитися перевірка будинку на вулиці Григоренка, 41. Продовжується інструментальний нагляд секції №6, де, власне стався вибух, щоб не допустити руйнування конструкцій. Місто встановило нагляд за будинком, щоб не допустити протиправних дій і мародерства.

Своєю чергою голова ДСНС України Микола Чечоткін пояснив, що рятувальну операцію завершено і питання про подальшу долю будівлі вирішуватиме київська влада.

Як повідомляв УНІАН, о 10:00 21 червня у Києві в 10-поверховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух, за попередніми даними, газоповітряної суміші без подальшого горіння. Внаслідок вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів.

З початку проведення робіт рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н. У ДСНС заявили, що під завалами загиблих більше немає.