Наслідки вибуху газу в Києві сьогодні, 21 червня / фото УНІАН

Вибухи трапляються з різних причин - самогубці намагаються затягнути з собою в могилу рідню і сусідів, люди зневажливо ставляться до заходів безпеки при користуванні газовими плитами і балонами, через недбалість та знос пошкоджуються газові комунікації в будинках. Але підсумок завжди один - невинні жертви (часто діти) і десятки зламаних доль.

УНІАН згадав найстрашніші трагедії останніх років.

Миколаїв, 2014 рік. Самогубство

У 2014 році в Миколаєві за адресою вулиця Лазурна, 40, вибухнув житловий будинок. Семеро людей тоді загинуло, п'ятеро людей отримали важкі поранення. Обрушилися чотири верхніх поверхи десятиповерхового будинку.

false
false

Основною причиною події став вибух газу, який був влаштований мешканцем будинку, щоб звести рахунки з життям. За версією правоохоронців, 39-річний мешканець будинку Юрій після сварки з дружиною пустив газ, і будинок вибухнув.

Але друзі й рідні чоловіка заявляли, що в це не вірять, тому що у нього не було для цього причин. Самого ж Юрія рятувальники знайшли вже мертвим, його дружина Ірина, яка майже добу провела під завалами, вижила.

Кривий Ріг, 2015 рік. Вибух балона і ланцюгова реакція

У травні 2015 року у Кривому Розі внаслідок вибуху загинули молода жінка та її 5-річна дочка. Був повністю зруйнований двоповерховий будинок. В одній з квартир вибухнув газовий балон, підключений до кухонної плити. Дерев'яні стіни загорілися, а потім здетонували такі ж газові балони в інших квартирах. Загасити пожежу рятувальники змогли тільки через вісім годин. 8-квартирний будинок був зруйнований вщент.

У жовтні того ж року у Кривому Розі стався вибух у багатоповерховому будинку, 7 осіб були травмовані. На щастя, обійшлося без обвалу. Вибуховою хвилею вибило шибки в сусідніх будинках.

Фото з соцмереж

Одеса, 2016 рік. Опіки отримала 6-річна дитина

У травні 2016 року в Одесі пролунав потужний вибух, в результаті якого загинула одна людина і троє постраждали.

Фото: mediaport.ua

«В результаті вибуху - 1 загиблий, троє госпіталізовані, серед них дівчинка 6 років з опіками тулуба, голови і шиї, знаходиться в опіковій реанімації», — йшлося в повідомленні поліції.

Фото: mediaport.ua

Вибухнув газовий котел в квартирі на другому поверсі, після чого почалася пожежа. Вибуховою хвилею були повністю зруйновані 7 квартир.

Українськ, Донецька область, 2016 рік. Не стало двох маленьких дітей

15 січня 2016 року в квартирі на 5 поверсі багатоквартирного будинку в міста Українськ Донецької області стався вибух побутового газу. Жінка 1983 року народження та 9-річна дівчинка з травмами були доставлені в лікарню. Ще одну дівчинку 2011 року народження також дістали з-під завалів, але від отриманих важких травм вона померла в лікарні.

Фото: Прокуратура Донецької області

Крім цього під завалами опинився 5-місячний малюк. Він загинув на місці під уламками.

Київ, 2017 рік. Два трупи і двоє сиріт

У липні 2017 року триповерховий житловий будинок на проспекті Голосіївському, 70 в Києві частково обвалився в результаті вибуху газу. Під завалами довго шукали жінку, яка була на балконі в момент вибуху. Врешті-решт її знайшли мертвою. Згодом під завалами знайшли ще труп чоловіка - через трагедію двоє її дітей залишилися сиротами. Ще четверо мешканців будинку отримали травми.

Фото LB.ua

У сусідніх будівлях через вибух вилетіли вікна. До речі, будинок розташований за декілька десятків метрів від станції метро "Голосіївська".

Фото LB.ua

Мешканці зруйнованого будинку у коментарях журналістам пов'язували вибух із будівництвом, яке велося поблизу будівлі. За їх словами, з початком будівельних робіт їх будинок пішов тріщинами, тому можливо, що газова труба лопнула з цієї причини.

Кривий Ріг, 2018 рік

16 липня 2018 року в Кривому Розі по вул. Чарівна, 3 о пів на десяту вечора, коли люди відпочивали в своїх квартирах, на восьмому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку стався вибух, в результаті якого були травмовані троє людей, з них одна дитина. Їх госпіталізували в лікарню.

Були зруйновані міжкімнатні перегородки двох квартир, а вибуховою хвилею пошкоджено перегородки п'яти квартир. На щастя, тоді обійшлося без жертв, але люди залишилися без даху над головою і засобів до існування.

Фастів, 2018 рік. Чоловік випав з вікна і вижив

У грудні 2018 року у Фастові Київської області стався вибух газу в п'ятиповерхівці. В результаті вибуху сталося руйнування третього, четвертого і п'ятого поверхів - всього були пошкоджені три десятки квартир. В результаті вибуху загинули дві людини і одна постраждала. Постраждалий чоловік в результаті вибуху тоді випав з п'ятого поверху.

Фото: facebook.com/groups/PzFastova

"Пролунав оглушливий звук, а стіни затремтіли не тільки в будинку, де сталася НП, а й у сусідніх. Весь двір завалило уламками, а цегла порозліталась на десятки метрів. Пожежі не було", - розповідали жителі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4-8-го поверхів. За даними поліції, одна людина загинула, розблокувати троє, пошуки ще трьох тривають, евакуювали 21 осіб.