Затримання терориста Кривоша / фото Антон Геращенко Facebook

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пояснив, чому силовики під'їхали на БТР до автобуса вже після затримання терориста Максима Кривоша.

Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", відповідаючи на запитання ведучого про деякі деталі затримання Кривоша. "Методика проведення спецоперацій, вона має свої особливості. Зокрема, не було відомо, чи не зібралася ця людина підірвати гранату", - зазначив Геращенко.

За словами заступника глави МВС, під одягом у терориста могла бути інша зброя, яку "не видно диванним експертам на відстані".

Відео дня

Тому було створено ситуацію із шумовими ефектами, щоб психологічно придушити волю злочинця.

Читайте такожЗахоплення та звільнення заручників у Луцьку: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Краснилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований та у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області було введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.

Станом на 22:10 21 липня всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Терорист Максим Кривош затриманий.