Загинула військовослужбовець Тетяна Варава / фото Жіночий ветеранський рух

Жінка, яка загинула 26 вересня при падінні з вікна гуртожитку в Одеській області, виявилася військовослужбовцем 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу.

Про це сказано в Facebook громадської організації "Жіночий ветеранський рух".

Відзначається, що загинула військовослужбовець Тетяна Варава, фінансистка 28-ї мотопіхотної бригади, яка дислокується в передмісті Одеси. За даними громадських діячів, ця жінка, яка загинула при падінні з вікна на 4 поверсі гуртожитку в селищі Чорноморське, проходила свідком у якійсь кримінальній справі. Зокрема, з провадження, пов'язаного з "фінансовими махінаціями", що мають відношення до попереднього місця роботи загиблої.

Відео дня

"Тетяна була впевнена в позитивному рішенні у справі, яке розглядалося в суді, де Тетяна проходила як свідок, хоча її і намагалися перекваліфікувати в спільницю. У розмові сестра Тетяни нам розповіла, що Таня скаржилася останні 2 тижні на умови у військовій частині, де проходила службу, на психологічний тиск», - сказано в повідомленні.

У поліції схиляються до версії про самогубство. При цьому в організації мають дані про те, що у Варави, що вистрибнула, за даними слідства, з вікна, на шиї був електричний подовжувач, а в її кімнаті - вуличний бруд з підошов взуття.

«Ми не здивуємося, якщо через фінансові операції в частині, ці факти будуть замовчуватися», - йдеться в повідомленні.

Громадські діячі акцентують на тому, що загибла готувалася до весілля дочки, робила ремонт будинку, будувала плани на майбутнє. У зв'язку з цим, вони не вірять у її самогубство, і, звертаючись до Генерального штабу ЗСУ, Міноборони та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, наполягають на справедливому і неупередженому розслідуванні.

Нагадаємо, що вчора вранці в селищі Чорноморське Одеської області при падінні з 4-го поверху гуртожитку загинула 46-річна жінка. У поліції заявили, що вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство з позначкою «самогубство») Кримінального кодексу України. 

Читайте такожНа Запоріжжі чоловік намагався зарізатися під час суду

Вас також можуть зацікавити новини: