/ Фото УНИАН

Енергокоманія «Київенерго», що входить до складу холдинга ДТЕК Ріната Ахметова, та всі інші підприємства із забезпечення життєдіяльності столиці мають контролюватися міською владою, а не приватними компаніями.

Про це секретар Київради Володимир Прокопів заявив в інтерв’ю виданню DT.UA.

"Позиція чітка: усі ключові підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, мають перебувати під контролем міста. Не можуть підприємства, від яких залежить кожен киянин, бути у приватних руках і залежати від чиєїсь примхи. Виключно – власність міської громади чи принаймні повний контроль", - сказав він.

Відео дня

При цьому Прокопів повідомив, що міська влада працює над поверненням контролю над "Київенерго".

"Ситуація надзвичайно складна. Маємо з цього приводу величезну кількість напрацювань, велику роботу ще треба провести. Але незабаром закінчуються договори концесії щодо "Київенерго", і ви побачите конкретні кроки міської влади у цьому напрямі. Я хочу вірити, що КМДА це вдасться. Якщо для цього знадобиться допомога Київради та депутатського корпусу – я її забезпечу", - наголосив секретар міськради.

Також він додав, що у 2016 році в Києві продаватимуться лише житлові приміщення, тому що стратегічно важливі об’єкти столиці вже продані.

«Це все незначні об'єкти. Наприклад, будинок на проспекті Червонозоряному, 43-г, на Саксаганського, 15 тощо. Це не підприємства, як було раніше, там "Київгума" чи завод "Маяк", котрі були бюджетоутворюючими і знаковими. Нині таких об'єктів немає. Всі ключові підприємства і те, що могло принести прибуток до міського бюджету, вже давно реалізоване", - наголосив Прокорів.

При цьому він підкреслив, що продаж "Київміськбуду", "Київенерго", "Київводоканалу", комунальних мереж та об'єктів інфраструктури столиці заборонено.

Довідка УНІАН. «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.

Генерацію електричної енергії "Київенерго" здійснює на двох теплоелектроцентралях - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Виробництво теплової енергії «Київенерго» здійснює на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на трьох станціях теплопостачання і 183 котелень. 

Основними акціонерами «Київенерго» є компанія ДТЕК (72,39% акцій) і держава (25% акцій).