Смачний салат з кальмарами / фото: pinterest.com

Салати з кальмарами на Новий рік - це друга за значимістю страва на новорічному столі після знаменитого Оселедця під шубою. Адже салати з морепродуктів не тільки дуже смачні, але й корисні. Кальмари дуже просто і легко готувати, а головне - вони низькокалорійні.

Салат з кальмарами, грибами і смаженою цибулею

Інгредієнти:

Цибуля - 2 штуки;

Відео дня

Яйця - 5 штук;

Морква - 1 штука;

Вершкове масло -150 грам;

Кальмари - 350 грамів;

Гриби "Маслюки" - 300 грамів;

Майонез - 50 грамів;

Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування

Спочатку необхідно нарізати маслюки і на 10 хвилин поставити їх варити. Потім злити воду, налити нову і варити ще 10 хвилин. Коли маслюки зварилися, їх потрібно підсмажити на сковорідці на вершковому маслі, приблизно 15 - 20 хвилин.

Кальмари потрібно почистити і варити в підсоленій воді після закипання не більше 3 хвилин.

Далі ріжемо цибулю і смажимо на сковороді на вершковому маслі (80 грамів) до золотистого кольору. Коли цибуля зажарилася, кладемо туди порізані кальмари і смажимо близько двох хвилин.

Далі ріжемо яйця і варену моркву кубиками.

Закидаємо туди кальмари, додаємо сіль і перець, гриби і заправляємо майонезом (за смаком). Після цього все потрібно перемішати.

Салат з кальмарів / фото: bitbat.ru

Салат "Цезар" з кальмарами

Інгредієнти на салат (на 4 порції)

Тушка кальмара - 2 штуки;

Сухарі - 40 грамів;

Лимонний сік - 1-2 чайні ложки;

Капуста пекінська - 200 грамів;

Сир тофу - 200 грамів;

Олія оливкова - 2/3 склянки;

Гірчиця солодка - 1 чайна ложка;

Часник - 1-2 зубчики;

Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати салат "Цезар" з кальмарами

Спочатку тушки кальмарів необхідно розморозити і помити. Закип'ятити чайник. Залити кальмари окропом, довести до кипіння, відварити до готовності в підсоленій воді (близько 3 хвилин).

Відкинути кальмарів на друшляк. Охолодити. Нарізати кальмари соломкою.

Відкрити пачку сухариків з білого хліба.

Нарізати шматочками пекінської капусти або листя салату.

Сир нарізати невеликими кубиками.

Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Потім додати гірчицю, оливкову олію, лимонний сік і трохи пісного майонезу. Добре збити. Повинен вийти однорідний соус консистенції рідкої сметани.

Всі інгредієнти викласти в миску. Салат "Цезар" з кальмарами заправити соусом і добре перемішати. Салат готовий.

Салат з кальмарів / фото: russianfood.com