Салати з кальмарами на Новий рік - це друга за значимістю страва на новорічному столі після знаменитого Оселедця під шубою. Адже салати з морепродуктів не тільки дуже смачні, але й корисні. Кальмари дуже просто і легко готувати, а головне - вони низькокалорійні.
Салат з кальмарами, грибами і смаженою цибулею
Інгредієнти:
Цибуля - 2 штуки;
Яйця - 5 штук;
Морква - 1 штука;
Вершкове масло -150 грам;
Кальмари - 350 грамів;
Гриби "Маслюки" - 300 грамів;
Майонез - 50 грамів;
Сіль, перець - за смаком.
Спосіб приготування
Спочатку необхідно нарізати маслюки і на 10 хвилин поставити їх варити. Потім злити воду, налити нову і варити ще 10 хвилин. Коли маслюки зварилися, їх потрібно підсмажити на сковорідці на вершковому маслі, приблизно 15 - 20 хвилин.
Кальмари потрібно почистити і варити в підсоленій воді після закипання не більше 3 хвилин.
Далі ріжемо цибулю і смажимо на сковороді на вершковому маслі (80 грамів) до золотистого кольору. Коли цибуля зажарилася, кладемо туди порізані кальмари і смажимо близько двох хвилин.
Далі ріжемо яйця і варену моркву кубиками.
Закидаємо туди кальмари, додаємо сіль і перець, гриби і заправляємо майонезом (за смаком). Після цього все потрібно перемішати.
Салат "Цезар" з кальмарами
Інгредієнти на салат (на 4 порції)
Тушка кальмара - 2 штуки;
Сухарі - 40 грамів;
Лимонний сік - 1-2 чайні ложки;
Капуста пекінська - 200 грамів;
Сир тофу - 200 грамів;
Олія оливкова - 2/3 склянки;
Гірчиця солодка - 1 чайна ложка;
Часник - 1-2 зубчики;
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Як приготувати салат "Цезар" з кальмарами
Спочатку тушки кальмарів необхідно розморозити і помити. Закип'ятити чайник. Залити кальмари окропом, довести до кипіння, відварити до готовності в підсоленій воді (близько 3 хвилин).
Відкинути кальмарів на друшляк. Охолодити. Нарізати кальмари соломкою.
Відкрити пачку сухариків з білого хліба.
Нарізати шматочками пекінської капусти або листя салату.
Сир нарізати невеликими кубиками.
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Потім додати гірчицю, оливкову олію, лимонний сік і трохи пісного майонезу. Добре збити. Повинен вийти однорідний соус консистенції рідкої сметани.
Всі інгредієнти викласти в миску. Салат "Цезар" з кальмарами заправити соусом і добре перемішати. Салат готовий.