Часто форшмак подають як закуску на грінках / фото zernograd.com

Форшмак – це популярна страва у швецькій, німецькій та єврейській кухнях, яка подається у вигляді закуски. Традиційно його роблять з оселедця та додають хліб, цибулю, яйця, яблука та маргарин або вершкове масло. Тож класичний рецепт форшмаку містить саме ці інгредієнти. Але іноді його роблять і з рубленого м’яса.

Що таке форшмак

Форшмак у перекладі з німецької (Vorschmack) – означає "закуска". Страва стала дуже популярною серед євреїв і перетворилася на національну. Якщо у Швеції та Пруссії форшмак подавали на стіл гарячим, то у єврейській кухні закуску перетворили на холодну.

Що потрібно для приготування форшмаку

Щоб приготувати класичний форшмак потрібно:

Відео дня

- філе оселедця (400 грамів);

- варені яйця (4-5 штук);

- хліб білий (70 грамів);

- ріпчаста цибуля (100 грамів);

- кисло-солодке яблуко (100 грамів);

- Масло вершкове (20 грамів або одна столова ложка);

- За бажання – оцет або лимонний сік (одна чайна ложка).

фото beardychef.com

Як приготувати форшмак

Хліб потрібно відокремити від корки та замочити у кип’яченій воді. Яблуко – почистити та порізати, те саме треба зробити і з цибулею, яйця – відокремити від шкаралупи. Філе – також нарізати.

Після цього необхідно підготувати м’ясорубку. Хліб треба віджати від води, після чого, разом із іншими інгредієнтами, пропустити через м’ясорубку. Все це потрібно перемішати, додавши вершкове масло та за бажання лимонний сік або оцет (аби зробити форшмак кислуватим). Також можна приправити меленим перцем.

Перекладіть отриману страву у тарілку та прикрасьте зеленню. Подають форшмак як закуску на грінках або до гарячої картоплі. Смачного!