Під селом на Кавказі впала ракета / будні Кавказу

У районі села Чираг (Агульський район Дагестану, РФ) прогримів потужний вибух. На місці події знайшли велику воронку і уламки ракети невідомого походження.

Читайте такожЖурнал ТСН показавши зруйновані" Смерчем " кафе в Азербайджані, яке відвідував лише тиждень тому (фото)

Про це повідомляє місцевий сайт «Будні Кавказу». Зазначається, що снаряд впав приблизно за 10 кілометрів від населеного пункту. Проте місцеві жителі відчули вибухову хвилю, яка була порівнянна з підземним поштовхом. Спрацювали сигналізації припаркованих автомобілів.

Відео дня

Кілька жителів села попрямували до місця вибуху в районі тваринницької ферми, і знайшли воронку діаметром до 20 метрів і глибиною приблизно в 2 метри. Вибух випалив траву, навколо лежали уламки снаряду, імовірно ракети.

Не виключається, що ракета прилетіла із зони конфлікту в Нагірному Карабасі, в результаті помилки або збою в наведенні. Агульський район знаходиться досить далеко від зони конфлікту і навіть від кордону з Азербайджаном, але за інформацією ЗМІ, у Вірменії є комплекси «Іскандер» з радіусом дії в більш ніж 500 км.

Будні Кавказу
Будні Кавказу

Нагірний Карабах: новий виток конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

  • Вранці 27 вересня Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили одна одну у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан ввів воєнний стан з 28 вересня.
  • Обидві країни стверджують, що завдали противнику страшних втрат і відкидають всі заклики до мирного врегулювання. 

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.