Де в Україні буде чергове бабине літо / фото Gerd Altmann, Pixabay

Атмосферний фронт приніс на північ України прохолоду і дощі. Водночас на Півдні України температура може піднятися і триматися на рівні до +20 градусів Цельсія, розповіла в інтерв'ю "24 каналу" синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Якщо 20 жовтня у нас переважно +2..+7 градусів, особливо у північній частині України, то на Півдні у цей час до +20 градусів може прогріти. Тобто ось такий контраст температур", – каже вона.

Синоптикиня зауважила, що атмосферний фронт буде пролягати якраз через територію північну територію України. 

Відео дня

"22 жовтня по південній частині +17...+23 навіть, до 21-го – +14...+20. 23 жовтня помірні, вдень на Правобережжі місцями невеликі дощі. Температура вночі +7...+13, на Півдні країни до 17 градусів, у західних областях 4 – 9 тепла; вдень +14...+19, на півдні країни до 23, у західних та північних областях +9...+15. Але таких яскравих атмосферних фронтів наступного тижня вже не очікуємо. Там буде менше опадів і, відповідно, по Півдню може утримуватися до +20, десь так", – каже Птуха.

За її словами, враховуючи потепління на Півдні, можна вважати, що в Україні буде ще одне бабине літо. 

"По Півдню можна вважати, [що буде ще одне бабине літо]. Там трохи були зниження температури, але не суттєве. Подивимося більш конкретно, які там температурні показники будуть наступного тижня, після проходження атмосферного фронту. Можливо, там ще кілька днів буде доволі погоже", – каже Птуха. 

Погода в Україні - останні прогнози

20 жовтня у центральних, східних, північних й західних областях очікуються дощі. Стовпчики термометрів у денний час покажуть + 9....+11 градусів.

21 жовтня замість очікуваного снігу очікується підвищення температури до неймовірних градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: