Під Маріуполем помітили смерч / фото ua.depositphotos.com

Під Маріуполем величезний 40-метровий смерч пошкодив автомобіль, що проїжджав повз.

Про це розповів очевидець Артем Мамонтов, який близько полудня 8 червня їхав по трасі Маріуполь-Мангуш, повідомляє MRPL.CITY.

"Ми їхали в бік Мангуша, смерч пішов вліво від траси. Попереду на машині їхав мій знайомий, у нього відірвало двірник. Мені довелося прискоритися, щоб проскочити й не побити машину. Бо там був стовп заввишки десь 40 метрів. І там були листя, гілки, сміття", - поділився очевидець.

За його словами, смерч, імовірно, пройшов через дачний кооператив. Які руйнування стихія завдала в цьому поселенні - поки невідомо.

"Скільки прожив - в перший раз таке бачу. Раніше були смерчі, але невеликі, не такі об'ємні. Він в діаметрі був метрів 30-40", - доповнив очевидець.

Потоп у Маріуполі

Як повідомляв Погода УНІАН, Маріуполь затопило після потужної зливи. Негода паралізувала рух транспорту й залишила без світла частину міста.

Читайте такожСправжній апокаліпсис: Маріуполь затопило, пішоходи опинилися по пояс біля води (фото, відео)

За словами місцевих жителів, місцями рівень води сягав трьох метрів.

Рятувальникам довелося надавати допомогу водіям, які опинилися заручниками негоди. 

Штормове попередження в Україні

В останні дні в Україні вирує циклон, який викликає багато опадів. На сьогодні, 9 червня, в Україні оголошено штормове попередження через погіршення погодних умов.

Вдень 9 червня в більшості областей очікуються грози, в окремих районах - град і шквали 15-20 м/с. 

Вітер очікується переважно північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Температура вдень +21°...+26°. У Карпатах вдень + 12°...+17°.