10 лютого у низці областей будуть опади, ожеледь та ожеледиця / колаж УНІАН, фото УНІАН, Укгідрометцентр

На суботу, 10 лютого, у багатьох областях України оголосили штормове попередження через негоду. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"В Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, вночі та вранці і в Житомирській, Київській та Черкаській областях ожеледь, на дорогах ожеледиця", - повідомили синоптики.

Також, за їх даними, 10 лютого в Карпатах та на Закарпатті очікується значний дощ.

Відео дня

Через негоду у вказаних областях оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

На 10 лютого в Україні оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода 10 лютого - прогноз по Україні

За даними синоптиів, у суботу в Україні буде хмарно з проясненнями.

Очікується помірний, а в Карпатах та на Закарпатті значний дощ. У північно-східних, вночі і у Черкаській, Київській та Житомирській областях пройде сніг та дощ. Також очікується желедь, на дорогах ожеледиця, місцями налипання мокрого снігу. Лише на півдні країни буде без опадів.

Вітер південних напрямків, 7-12 м/с. Температура вночі у північній, східній частинах, на Полтавщині та Черкащині від 2° тепла до 3° морозу (на Сумщині та Чернігівщині 3-8° морозу). На решті території очікується +3°...+8°. 

Вдень у північно-східних областях буде близько 0°. У Київській та Житомирській областях +1°...+6°, на решті території +7°...+12°, а на Закарпатті, півдні Одещини та в Криму повітря прогріється аж до 16° тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: