У Києві можливі затоплення / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Києві та Київській області оголошено попередження про небезпечні гідрологічні явища. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Зокрема, 6-7 березня на пригирловій ділянці Прип'яті у зоні ЧАЕС продовжуватиметься поступове підвищення рівнів води з подальшим затопленням заплави у Київській області. Через це оголошено І рівень небезпеки - жовтий.

Також у ці дні внаслідок скидів води з Київського водосховища, на Дніпрі у Києві та Бориспільському районі Київської області можливі різкі коливання рівнів води з утриманням відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій. Через це також оголошено І рівень небезпеки.

Відео дня
На Київщині очікуються затоплення / фото Укргідрометцентр

Аномальний паводок в Україні 2023 року - подробиці

Навесні 2023 року в Україні стався аномально сильний паводок. За даними експертів, тоді повінь почалася на території Білорусі, де було багато опадів. А в Україні стався аномальний зимовий паводок, якого не спостерігали протягом десятиліть.

Тоді у п'яти областях України через паводок підтопило понад 21 тисячу гектарів сільськогосподарських угідь. Найкритичніша ситуація з підвищенням рівня води спостерігалася в гирлі Дніпра. 

Вас також можуть зацікавити новини: