Горбачов закликав Захід зрозуміти РФ в українському питанні  / фото svit24.net

Про це він заявив на урочистостях з нагоди 25-тої річниці падіння Берлінського муру в Берліні, повідомляє DW.DE з посиланням на агентство dpa. "Світ на порозі нової "холодної війни". Дехто каже, що вона вже почалась", - зазначив Михайло Горбачов у контексті кризи в Україні. За його словами, в останні місяці мав місце "колапс довіри" між Заходом та Росією.

Читайте такожП'ять нових країн приєдналися до санкцій проти Росії

В зв'язку з цим він  звинуватив Захід, особливо США, у невиконанні своїх обіцянок після 1989 року. Замість цього, на думку колишнього президента СРСР, Вашингтон оголосив себе переможцем у "холодній війні" і скористався слабкістю Росії. Михайло Горбачов переконаний, що події останніх місяців є наслідками "короткозорої політики" та ігнорування інтересів партнера.

Відео дня

Михайло Горбачов закликав до стабілізації німецько-російських відносин, адже, на його думку,  безпека в Європі не можлива без німецько-російського партнерства.

Такох в ході своєї промови він закликав зрозуміти поточну політику Москви в українському конфлікті, і закликав ЄС та Росію до поступового взаємного зняття санкцій. Передусім мають бути скасовані санкції, накладені ЄС і США проти російських політиків, вважає він.