ВР підтримала зміни до Конституції щодо вступу України в ЄС і НАТО / фото УНІАН

У Європейському Союзі заявили, що кожна країна має право вносити зміни до своєї Конституції, але нагадали про необхідність повної імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Про це УНІАН заявили у прес-службі Представництва Євросоюзу в Україні, коментуючи ухвалення українським парламентом змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства у Євросоюзі та НАТО.

"Кожна держава має суверенне право змінювати свою Конституцію та визначати свої стратегічні цілі", - наголосили у прес-службі.

Відео дня

Також у Представництві ЄС нагадали, що, як сказано в Угоді про асоціацію Україна-ЄС, просування шляхом реформ та процес гармонізації норм Євросоюзу сприяє поступовій економічній інтеграції України та поглибленню політичної асоціації зі спільнотою, що було підтверджено на саміті 9 липня 2018 року.

Читайте такожВ ЄС не стали коментувати заяву Порошенка про намір в 2024 році подати заявку на вступ

"У зв'язку з цим ми зосереджені на повній імплементації Угоди про асоціацію, включаючи її поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі для того, аби скористатися усіма можливостями, які відкриваються для максимальної користі обох сторін", - наголосили європейські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 лютого, Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Довідка УНІАН. У 2014 році Європейський Союз та Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду у розвитку відносин між ЄС та Україною.

Угода є основним інструментом для тіснішого зближення України та Євросоюзу: вона сприяє поглибленню політичних відносин, сильнішим економічним зв’язкам та взаємній повазі до спільних цінностей. Економічна частина угоди, про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, надає Україні можливість для розширення торговельних відносин та економічного розвитку, адже відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів і регламентів у різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС до ключових секторів української економіки.