Депутат від БПП розкритикував українських айтішників / local.standard.co.uk

Харківський народний депутат Михайло Кобцев (БПП), в ході полеміки щодо збільшення податкового навантаження на фізосіб-підприємців образив співробітників IT-сфери, звинувативши їх в жадібності.

Читайте такожПідуть у тінь і закриються. Чим закінчиться сафарі Держпраці на ФОПи

На дискусію звернуло увагу харківське видання Newsroom. Так в коментарях до публікації «15 пунктів, чому ФОП для українського IT - це зло» у Facebook депутат затіяв емоційну суперечку з одним з користувачів.

Відео дня

«18% ПДФО (податок на доходи фізосіб – ред.) це місцеві податки - школи, лікарні, дороги, транспорт їх можуть вкрасти ЛИШЕ МІСЦЕВІ мери. Вам не подобається? Я не бачив жодної організованої вимоги ботанів-задротів до місцевої влади до звіту про нераціонально використовувані платежі, жодного пікету, а так це робиться в демократичних суспільствах. Це позиція жадібних і дурних, так так, дурних овець. Жити в г*вні», - зазначив нардеп.

Facebook

В ході суперечки депутат описав, як, на його думку, виглядає життя співробітників IT.

«Найцікавіше в цьому інше. При заході в офіс перевіряючого, що псевдофоп, що просто задрот, який отримує кеш - здасть свого невгамовно жадібного шефа. Тому що мета його одна - спокійно зжувати бургер, подр*чити на порносайт і не гвалтувати свій прищавий жбан проблемами начальника", - зазначив Кобцев.

Facebook

Надалі користувачі звернули увагу на декларацію Кобцева.

«Яка цікава декларація за 2017 рік. 482075 грн компенсація з бюджету на проїзд, житло, якісь інші "витрати" від депутатської діяльності і це не рахуючи депутатської зарплати. Я, отже, державі лише плачу, на мої податки утримуються депутати і взагалі всі держ. органи, але у відповідь я повинен читати гидоту та образи на адресу своїх колег. Ви не забули, що не за горами вибори до ВР?», - зазначив один з користувачів.

Facebook

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики пропонує заборонити використовувати цивільні відносини між компанією та фізичною особою-підприємцем замість найму такої особи на роботу.

Про це сказано в проекті закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників і протидії застосуванню незадекларованої праці», який оприлюднено на сайті міністерства.

Серед іншого Мінсоцполітики визначає сім ознак, збіг за трьома з яких дає підставу вважати відносини трудовими.