НАТО змушене відповідати на багато викликів одночасно \ УНІАН

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова запевнила в підтримці України на шляху реформування задля членства в Альянсі.

Читайте такожСпостереження з повітря та велика кількість кораблів: НАТО готує пакет заходів проти РФ в Чорному морі

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маронкова заявила під час круглого столу в Києві.

Відео дня

«Сьогодні НАТО та її члени стикаються з найскладнішими безпековими викликами впродовж останніх років – це більш агресивна Росія, кібер- та гібридні загрози, тероризм та нестабільність на Близькому сході та в Північній Африці», - зазначила вона.

За словами Маронкової, НАТО змушене відповідати на багато викликів одночасно.

«Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на себе зобов’язання членства і зробити власний внесок в безпеку євроатлантичного регіону», - додала представник НАТО.

«Ще три країни заявили про своє прагнення приєднатися до НАТО – Грузія, Боснія і Герцеговина та Україна. Щодо прагнень України до євроатлантичної інтеграції – то НАТО визнає українські прагнення та підтримує Україну на цьому шляху реформ», - наголосила вона.

Маронкова підкреслила, що реформи мають вирішальне значення для процвітання та миру в Україні, задля стабільності в євроатлантичному регіоні. «Реформи є надзвичайно важливими, а стандарти членства в НАТО – високі, тому НАТО надає підтримку реформаторським зусиллям України, в тому числі через комплексний пакет допомоги», - резюмувала вона.