Адвокат Трампа нібито обговорював з Луценком розслідування газодобувної компанії Burisma / фото УНІАН

Адвокат президента США Дональда Трампа неодноразово зустрічався з генеральним прокурором України Юрієм Луценком, щоб обговорити розслідування справи компанії Burisma Group, де працював син Джо Байдена Хантер.

Про це йдеться в статті The New York Times, передає «Українська правда».

Зазначається, що розслідування щодо компанії, де працював син Байдена, "на руку" Трампу і його оточення в зв'язку з тим, що старший Байден оголосив про намір балотуватися на виборах президента США в 2020 році.

Відео дня

"Зусилля команди Трампа по залученню уваги до роботи Байдена в Україні, яка вже висвітлювалася в консервативних ЗМІ, були частково очолювані Рудольфом Джуліані, який був адвокатом пана Трампа в ході розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера", - зазначають у виданні.

Читайте такожПрезидентська гонка в США: Байден випередив Трампа у першому опитуванні

Джуліані нібито обговорював розслідування газодобувної компанії Burisma і його зв'язок з Байденом з колишнім і нинішнім генпрокурором України. Зокрема, в цьому році адвокат неодноразово зустрічався з Луценком в Нью-Йорку.

"Нинішній генеральний прокурор пізніше повідомив колегам, що під час однієї із зустрічей пан Джуліані з натхненням зателефонував пану Трампу, щоб повідомити йому про свої висновки", - зазначають у виданні.

Однак офіційно адвокат цього не коментує. У той же час Джуліані нібито обговорював це питання особисто з Трампом. Адвокат Трампа також стверджує, що втрутився, бо демократи вступили в змову з українцями, щоб ініціювати розслідування спецпрокурора США.

Власником компанії, де працював Байден-молодший, є екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. Байден обіймав посаду в раді директорів.

Видання також пов'язує розслідування з візитом віце-президента США Джозефа Байдена в березні 2016 році до Києва. Тоді Байден пригрозив притримати один мільярд доларів Україні від США, якщо українські лідери не звільнять головного прокурора того часу Віктора Шокіна. Нагадаємо. у квітні 2016 року Шокіна звільнили.

У той же час представник Байдена стверджує, що така вимога була пов'язана з корупцією в ГПУ і політичною елітою, а не зі справою, де фігурував Байден-молодший.

Як повідомляв УНІАН, колишній віце-президент Джо Байден постійно конкурував з Трампом в опитуваннях громадської думки протягом декількох місяців, перш ніж офіційно оголосив про свій намір стати кандидатом від Демократичної партії.

Свої кандидатури на пост президента США від Демократичної партії вже висунули 18 високопоставлених демократів.

76-річний Байден – найстарший і найдосвідченіший політик в цій гонці.

Це буде третя спроба Байдена стати президентом США – він балотувався в 1988 і 2008 роках.

Президентські вибори в США відбудуться в листопаді 2020 року.