Труханов фігурує в справі про заволодіння коштами бюджету під час купівлі будівлі заводу «Краян» / фото УНІАН

Заступник Генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький погодив оновлене обвинувачення у справі про купівлю заводу «Краян», в якій фігурує міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Про це сьогодні повідомила прес-служба САП.

Читайте такожКернес і Труханов створюють партію мерів на базі «Відродження»: про новий проект оголосять до кінця травня

Відео дня

Йдеться, зокрема, про кримінальне провадження за обвинуваченням чинного міського голови та інших громадян у заволодінні значною сумою під час купівлі будівлі колишнього заводу.

Як зазначається, на виконання вимог ст. 341 КПК України після ретельного вивчення доказів (документів, свідчень свідків і обвинувачуваних), які були досліджені в Малиновському районному суді Одеси, узгоджені зміни в обвинувальному акті.

У прес-службі додали, що зміна обвинувачення не стосується правової кваліфікації дій обвинувачених. Водночас, з урахуванням досліджених доказів, прокурорами змінені фактичні обставини, за яких співучасники скоїли правопорушення.

Як уточнюється, змінено суму коштів міського бюджету, якою співучасники заволоділи, реалізуючи план купівлі-продажу будівель «Краян» за завищеною ціною. Суму зменшено з 185 млн грн майже до 92,66 млн грн.

«Більш детально мотиви ухвалення такого рішення прокурорами і суть зміненого звинувачення буде доведено громадськості під час оголошення в суді нового обвинувального акту», - йдеться в повідомленні.

Наступне судове засідання у цій справі призначено на 31 травня.

Читайте такожНАБУ завершило розслідування у справі про недостовірні декларації Труханова

Як повідомляв УНІАН, Труханов та інші посадові особи звинувачуються в заволодінні коштами міського бюджету під час купівлі міськрадою за свідомо завищеною вартістю будівлі, яка раніше входила в цілісний майновий комплекс збанкрутілого заводу «Краян». У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн грн будівлю заводу у приватної компанії, яка на початку того самого року заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 млн грн.

14 листопада Малиновський райсуд Одеси розпочав розглядати справу по суті.

На лаві підсудних - Труханов, віце-мер Павло Вугельман, голова постійної комісії з комунальної власності міськради Василь Шкрябай, голова муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов, директори ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, ТОВ «Valton Group» Ігор Кравченко і підприємства «Брокбізнесконсалт» (оцінювач) Галина Богданова.

26 березня 2019 року в САП заявили, що Одеська міськрада досі не повернула до бюджету 95 млн грн, переплачених за купівлю заводу, які мали надійти майже рік тому.

8 квітня Труханов відмовився в суді відповідати на запитання звинувачення, 9 квітня аналогічно вчинив свідок - колишній нардеп Олександр Дубовий. Він заявив, що не знайомий ні з ким з обвинувачуваних, і відмовився відповідати майже на всі запитання, в тому числі чи знайомий з відомим бізнесменом Володимиром Галантерником, якого пов'язують із Трухановим.

Також у суді допитали свідка, який заперечує свій стосунок до підприємства, яке увійшло до складу «Девелопмент еліт» зі статутним капіталом у вигляді приміщення «Краян». У документах він значиться одним із засновників підприємства, але спростовує це й заявляє, що на низці документів його підпис підроблено.

24 квітня заступник генпрокурора України - керівник САП Холодницький заявив, що йому потрібен час на узгодження нового звинувачення.