Зеленський закликав керівника Миколаївської ОДА самостійно піти з посади / Скріншот - ПНТВ

Президент України Володимир Зеленський запропонував в.о. голови Миколаївської ОДА В'ячеславу Боню написати заяву про звільнення.

Читайте такожЗеленський вніс до ВР законопроект щодо конфіскації незаконно здобутих активів

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це президент заявив під час ознайомлення з інфраструктурою та умовами функціонування Миколаївського міжнародного аеропорту 17 липня.

Зеленський зазначив, що з ремонтом аеропорту склалася дивна ситуація, яка викликає багато питань.

За його словами, це стосується ефективності використання коштів. «Крім того, ремонт супроводжують постійні скандали – судові справи щодо фірми-підрядника, трагічна ситуація з попереднім директором аеропорту Волошиним», - йдеться у повідомленні.

Президент поцікавився у гендиректора аеропорту Федора Барни, скільки треба коштів і які строки добудови, який пасажиропотік. Керівник летовища розповів, що останніми були чартерні польоти в липні, а регулярні рейси не літають, зокрема через брак диспетчерів. Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відповів, що диспетчерів не направляють саме через відсутність завантаження і чітких графіків регулярного авіасполучення. Президент звернувся з проханням направити диспетчерів на певний період – для експерименту, а гендиректор аеропорту має забезпечити авіаперевізників.

«Присутні журналісти та активісти закликали президента допомогти, щоб було проведено розслідування щодо використання коштів на ремонт летовища. Крім того, наголошувалося, що в області є проблема з криміналітетом, рейдерськими захопленнями, корупцією тощо», - повідомили у прес-службі.

«Ви робите такий вираз обличчя, наче ви ні до чого і перший раз прийшли. Чому ви до людей ставитесь, як до скотів?... Усі кажуть, що Миколаїв є бандитським містом. Це нормально? Чиновники поводяться, як бандити», – звернувся до присутніх миколаївських чиновників Зеленський.

Глава держави також повідомив, що нині шукають кандидатуру на посаду голови Миколаївської ОДА, та закликав активістів запропонувати, кого вони хотіли б бачити очільником облдержадміністрації.

Нагадаємо, Зеленський під час зустрічі з керівниками Київської області зі скандалом вигнав секретаря міськради Борисполя Ярослава Годунка, заявивши про його судимість і назвавши «розбійником».

Спочатку чиновник заявив про наміри подати на Зеленського в суд, але надалі відмовився від позову на президента.