СБУ закрила справу про держзраду, у якій згадувався Портнов / фото УНІАН

Служба безпеки закрила кримінальне провадження про державну зраду, у якій згадувався колишній радник Віктора Януковича Андрій Портнов.

Про це Портнов написав у своєму телеграм-каналі.

"Фейкові зусилля Порошенко прив'язати мене до справи про держзраді і нібито мою участь в окупації Криму отримали своє процесуальне завершення. Кримінальну справу закрито", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПечерський райсуд вирішив відшкодувати Портнову $300 тисяч

На підтвердження своїх слів він доклав три документи від прокуратури Криму та СБУ.

У листі прокуратури АРК адвокату Портнова повідомляється, що 15 серпня кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу (державна зрада) закрито у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального злочину.

Зокрема, в листі СБУ до адвоката Портнова, датованого 8 серпня, зазначається, що йому про підозру не повідомляли і в розшук теж не оголошували.

Крім того, у прокуратури немає проваджень, в яких Портнов має процесуальний статус підозрюваного чи обвинуваченого.

Нагадаємо, у липні головне управління СБУ в Криму у кримінальній справі про держзраду перевіряло Андрія Портнова на причетність до сприяння окупації півострова Росією.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Генеральній прокуратурі не бачать сенсу порушувати справу проти екс-глави адміністрації президента Андрія Портнова за сприяння в узурпації влади Віктором Януковичем.