Геращенко порівняла "Слугу народу" із "зеленими чоловічками" / фото УНІАН

У Верховній Раді виникла суперечка за участі голови парламенту Дмитра Разумкова, співголови фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко та депутатів від «ЄС».

Як передає кореспондент УНІАН, під час розгляду законопроекту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради Геращенко звинуватила партію «Слуга народу» у «захопленні» парламенту.

За її словами, 5 років тому "зєльониє чєловєчкі захопили Крим, зараз зєльониє чєловєчкі захоплюють парламент".

"І насправді повністю його перекреслюють", - додала депутат.

Разумков перервав Геращенко і зауважив, що не варто порівнювати депутатів з тим, що відбувалося у 2014 році, і наголосив, що це неприпустимо.

У відповідь депутати, принаймні, від "Слуги народу", почали гучно аплодувати і не припиняли цього робити, доки Геращенко стояла за трибуною.

У відповідь на це депутати від "ЄС" підійшли до трибуни, оточили її й екс-президент України, депутат від "ЄС" Петро Порошенко закликав Разумкова увімкнути мікрофон Геращенко та надати можливість договорити.

Спікер сказав, що надає їй слово.

Читайте такожНадія Савченко заявилася до Ради й закинула брудні босі ноги на стіл (фото)

Геращенко продовжила свій виступ тим, що в сесійній залі "ми бачимо, як Верховна Рада незалежної України перетворюється на парламент АР Крим".

Депутати знову почали аплодувати, а Геращенко закликала Разумкова "заспокоїти свій югенд тут і не давати права перекрикувати опозицію".

Після цього у сесійній залі почали лунати вигуки "Ганьба!".

"Зараз весь світ бачить, як опозицію спочатку відсадили на гальорку. Потім її захлопують і перекрикують. І далі, навіть не прийнявши ще закон з цинічною назвою про протидію зловживанням прав народних депутатів щодо законодавчої ініціативи, його вже виконують", - сказала Геращенко.

Вона розкритикувала положення цього законопроекту.

Після виступу Геращенко депутати від "ЄС" залишили трибуну.

Разумков, своєю чергою, зазначив, що тоді, коли йшлося про скасування недоторканності народних депутатів, то зазначалося, що в сесійній залі є захищеність на політичну позицію та дії депутатів.

"Однак, ми говорили про те, що неприпустимі образи в сесійному залі Верховної Ради України, як і будь-де в іншому місці в нашій державі. Тому, якщо ми хочемо бути парламентом, який буде об'єднувати державу, давайте будемо чемно ставитися до наших колег. Як тих, хто є більшістю, так і тих, хто займає іншу позицію", - сказав Разумков.

Раніше Громадський рух "Чесно" зафіксував перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді 9-го скликання. Статтю 84 Конституції України порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов. Сталося це на ранковому засіданні ВРУ 10 вересня під час голосування за президентський законопроект про імпічмент.