Зеленський поінформував Меркель про безпекову ситуацію на Донбасі / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте такожКвітнева зустріч "нормандської четвірки" може не відбутися – ПристайкоПро це повідомляє Офіс президента України.

Зазначається, що, зокрема, сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі у «нормандському форматі» 9 грудня 2019 року в Парижі.

Відео дня

Також Зеленський поінформував Меркель про безпекову ситуацію на Донбасі, а канцер при цьому висловила занепокоєння у зв’язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню.

«Співрозмовники обговорили питання щодо визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення на Донбасі, а також висловили сподівання на досягнення прогресу в цьому напрямі на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську», – говориться в повідомленні.

Президент України вкотре наголосив на необхідності забезпечення безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, до утримуваних осіб на непідконтрольній території України.

Крім того, під час розмови ішлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх високопосадовців України, які підозрюються у зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану.

Як повідомляв УНІАН, у МЗС Росії заявили про «загрозу зриву нормандського саміту» в квітні.