Міністерство юстиції України / фото УНІАН

Екс-регіонали та корупціонери намагаються монополізувати ринок постачання продуктів для українських ув’язнених.

Про це йдеться в статті РБК "Хто і чому блокує роботу та реформування Міністерства юстиції".

У матеріалі зазначається, що фінансова-харчова група скандально відомої Тетяни Глиняної ще з 90-х років (підприємства «Візит» та «Хутровик») була одним з основних постачальників харчів для української армії. ТОВ «Візит» досить швидко стало фігурантом гучного корупційного скандалу – передачі 360 тисяч гривень хабарю начальнику управління тилу та логістики Нацгвардії. Давав хабар військовому на той момент заступник директора «Візиту» Тетяни Глиняної Роман Березюк, який за сумісництвом виявився ще й її зятем. Цікаво, що сама Глиняна була присутня під час передачі коштів. Однак у справі пройшла лише свідком.

Відео дня

Звісно, що токсичні фірми, які вже десь засвітилися, необхідно змінювати. Для цього створюються ТОВ «РКГ» та ТОВ «Актив Компані», йдеться у матеріалі. За задумом, ці дві фірмі створювалися для того, щоб псувати настрій конкурентам та оскаржувати результати тендерів. Зокрема 30 грудня 2019 року «Актив Компані» оскаржувало один з тендерів міністерства оборони. І все б то нічого, але компанія фактично подала скарги від імені ТОВ «РКГ».

Вже за годину, зрозумівши, що вийшла штанга, «Актив Компані» відкликало скаргу як «помилково додану», пишуть ЗМІ.

Ще за годину та ж скарга була зареєстрована від імені ТОВ «РКГ». Неважко здогадатися, що скарги подавалися однією людиною, що обслуговує інтереси двох нібито не споріднених фірм, зазначають журналісти.

Окрім того, ТОВ «Актив Компані» ще й у своїй тендерній документації подає підроблені документи. Зокрема, судом встановлено, що «Актив компані» подало фіктивний акт Держпродспоживслужби, щодо додержання підприємством гігієнічних вимог у поводженні з продуктами. За якість продукції підприємство не дуже хвилюється, адже створене Тетяною Глиняною виключно для того, щоб монополізувати цей ринок надання послуг уже звичними для неї корупційними схемами та брудними методами, йдеться у матеріалі.

"Виникає логічне запитання: хто лобіює інтереси колишніх злодіїв? Адже не змогли б вони так активно діяти у всіх напрямках, без допомоги в Мін'юсті? Хто в системі Мін'юсту заради «брудних» коштів продався і допомагає колишній «банді» часів «легітимного» обкрадати Україну?", - запитують журналісти.