Голова Офісу президента Андрій Єрмак зустрівся з послами країн G7 і ЄС / Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак обговорив з послами країн «Групи семи» та Європейського Союзу питання допомоги Україні в рамках боротьби з поширенням коронавірусу.

Як повідомили у прес-службі глави держави, Єрмак провів зустріч з послами країн "Групи семи" та ЄС, у центрі уваги якої було питання щодо перебігу подій довкола пандемії коронавірусу у світі, а також епідеміологічної ситуації в Україні.

"Співрозмовники високо оцінили зусилля президента та уряду України в контексті вжиття заходів з протидії поширенню коронавірусу в нашій країні. У цьому зв’язку було обговорено низку питань практичної допомоги Україні з боку країн "Групи семи" та ЄС щодо надання відповідного медичного обладнання та лікувальних засобів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: влада не буде запроваджувати надзвичайний стан для того, щоб протягнути якісь непопулярні рішення (відео)

Керівник Офісу президента наголосив, що глава держави майже щодня проводить телефонні розмови зі світовими лідерами, під час яких обговорюється обопільна підтримка в часи пандемії коронавірусу.

"Учасники зустрічі погодилися з необхідністю консолідації зусиль міжнародної спільноти щодо подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу для світової економіки", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що глава Офісу президента поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі і про зустріч Тристоронньої контактної групи, яка відбулася 11 березня в Мінську.

Читайте також: