УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник голови – керівник апарату Сумської облдержадміністрації Олег Сухонос.

За його інформацією, 16 ДВК відкрилися із запізненням в Сумах через відсутність кабінок для голосування. При цьому він наголосив, що з боку Сумської міської виборчої комісії ніяких прохань до органів влади з цього приводу не надходило.

Читайте такожВиборчі дільниці у Красноармійську та Маріуполі не відкрились

Відео дня

На запитання кореспондента УНІАН щодо винуватців цієї ситуації Сухонос назвати нікого не зміг.

За інформацією Громадянського руху ОПОРА на деяких ДВК голосування розпочалося із 1,5-годинним запізненням, оскільки на кілька дільниць дерев’яні дошки для кабінок привезли лише після 8.00.

Тим часом голова Спілки ветеранів антитерористичної операції Сумської області Володимир Лаврик повідомив журналістам, що в Сумах на ДВК №590903 (вулиця Зеленко, 4), людей для голосування впустили лише після 10-ї години.

Також, за інформацією Сухоноса, у Роменському районі в селі Перехрестівка не відкрилися вчасно 2 ДВК і в с. Левандівка – 1.

«Причина – вранці члени цих дільниць виявили, що в одного із кандидатів у бюлетені неправильно надруковано по-батькові. Тож 1 тисячу 605 бюлетенів довелося оперативно передруковувати», – зазначив Сухонос.

За його словами, всього в Сумській області зареєстровані 902 тис. 341 виборець, у тому числі на 38-ми спецдільницях – 31 тис. 795 чоловік.