фото УНІАН

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов на своїй сторінці в Facebook.

У Мін'юсті, зокрема, звернули увагу на те, що в порядку не вказані терміни початку перевірок, їх тривалість, відсутні вимоги до змісту висновків за результатами перевірки, а також вимоги достовірності до інформації та джерел її отримання.

Читайте такожНАЗК відкрили доступ до баз даних Нацкомісії з цінних паперів для перевірки декларацій

Відео дня

Крім того, співробітники міністерства вказали на неточності у формулюваннях і протиріччя з іншими нормативними актами, що може призвести до опротестування рішень НАЗК у судовому порядку.

Також у Мін'юсті наголосили, що передбачена порядком можливість одноособового прийняття рішення членом комісії суперечить приницпу колегіальності, покладеного в основу роботи НАЗК.

"Ми перевіряємо всі нормативні акти, які затверджують суб'єкти владних повноважень. Відмовляємо в реєстрації, якщо вони не відповідають вимогам законодавства чи призводять до порушення прав людини", - зазначили в Мін'юсті.

"Нажаль, колеги з НАЗК вирішили піти шляхом публічного звинувачення Мін'юсту замість усунення недоліків у затвердженому Порядку", - зазначив Пєтухов.

За його словами, Мін'юст зацікавлений в тому, щоб затверджений порядок чітко регулював процедуру перевірки, і порушники не могли уникнути кримінальної відповідальності.

Перед цим заступник голови Національного агентства із запобігання корупції Руслан Радецький написав на своїй сторінці у Facebook, що Міністерство юстиції заблокувало роботу з перевірки електронних декларацій українських посадовців. 

Читайте такожНАБУ відкрило перші кримінальні провадження за результатами перевірок е-декларацій чиновників

Він зазначив, що НАЗК досі не отримало зауваження від Мін'юсту щодо порядку перевірки декларацій. Також Радецький заперечує, що ніхто з міністерства не був залучений до розробки проектів цих документів.

За його словами, директор департаменту Мін'юсту був присутній на публічному обговоренні порядку перевірки декларацій, яке відбулося 3 листопада. Заступник голови НАЗК зазначив, що сподівався почути зауваження щодо документу під час цього засідання, а не через два тижні після надіслання проектів до Міністерства юстиції на державну реєстрацію.