В Данії підтримують продовження тиску на Росію / фото fb.ru

Міністр закордонних справ та розвитку Королівства Данія Андерс Самуельсен заявляє про необхідність здійснення подальшого тиску на російського агресора з метою врегулювання російсько-українського конфлікту. Як повідомляється на сайті МЗС України, під час свого перебування в Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся зі своїм данським колегою.

Читайте такожПрезидент Румунії скасував візит до України через новий закон про освіту

Зокрема, Самуельсен підтвердив, що Данія послідовно виступає за підтримання тиску на російського агресора з метою врегулювання російсько-українського конфлікту. У цьому зв’язку співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у якій Данія бере активну участь, а також просування ініціативи України щодо розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі.

Відео дня

Міністри також торкнулися питання розвитку політичного та економічного діалогу між Україною і Данією. Глава МЗС Данії наголосив на тому, що співробітництво з Україною визначено пріоритетним у новій данській програмі сусідства на 2017-2021 роки. Зі свого боку Клімкін висловив вдячність своєму колезі за допомогу Данії з впровадження політичних та економічних реформ в Україні.

Співрозмовники обговорили розвиток інвестиційного співробітництва і підготовку до наступної конференції з питань реформ в Україні Opportunity Ukraine, яку планується провести у Копенгагені у 2018 році.