Штефан Фюле

Таку заяву він зробив на відкритті зборів ”Ялтинської європейської стратегії”.

Він звернув увагу, що євроінтеграційні закони ”були ухвалені безпрецедентною кількістю голосів”, повідомляє ”Українська правда”.

На тему: Політолог: Влада і опозиція об'єднають голоси заради євроінтеграції

Відео дня

”Але не сприймайте опозицію як машину для голосування, яка буде голосувати за ці закони тільки тому, що цього хоче Фюле”, - сказав єврокомісар.

Фюле назвав ”важливим, щоб влада в Україні створила простір для опозиції (у політичному житті), а опозиція була конструктивною”.

Він також закликав не сприймати підписання угоди про асоціацію як відштовхування Росії: ”Це не вибір між Москвою і Брюсселем. Ми хочемо, щоб Україна мала хороші стосунки з Росією. Це стратегічний партнер для нас”.

Фюле додав, що ЄС прагне створення зони вільної торгівлі від Лісабону до Владивостоку.

Як повідомляв УНІАН, завтра, 20 вересня, на 10-й Ялтинській щорічній зустрічі, організованій «Ялтинською європейською стратегією», виступатимуть 42-й Президент США (1993 – 2001) Вільям Джефферсон Клінтон та прем’єр-міністр Великобританії (1997 – 2007) Тоні Блер.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті комунікацій Ялтинської європейської стратегії (YES). І відкриють 10-у Ялтинську щорічну зустріч Президент України Віктор Янукович та Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте.

Основною темою 10-го Форуму Ялтинської європейської стратегії стануть фактори успіху, які є фундаментом сильних, конкурентоспроможних, самодостатніх і правових держав та суспільств. Інші теми дискусій, що увійшли до порядку денного цьогорічного форуму YES, включають глобальну економіку, енергетичну безпеку, загрози та інновації, що змінять наше життя, а також тему лідерства. Особливу увагу буде приділено майбутньому Широкої Європи та перспективам України щодо інтеграції до європейських структур та співпраці з ними.

У дискусіях форуму візьмуть участь: міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт; Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле; Радник Президента Російської Федерації Сергій Глазьєв; віце-прем’єр-міністр Республіки Казахстан Кайрат Келімбетов; Президент України (1994–2005 рр.) Леонід Кучма; Президент Республіки Польща (1995–2005 рр.), голова Ради YES Александр Кваснєвський; 54-й прем’єр-міністр Італії (2011–2013 рр.) Маріо Монті; Генеральний секретар Інтерполу Рональд Ноубл; генерал армії США у відставці, директор Центрального розвідувального управління США (2011–2012 рр.) Девід Петреус; 30-й губернатор штату Нью-Мексико (2003–2011 рр.), 9-й державний секретар США з питань енергетики (1998–2001 рр.) Білл Річардсон; канцлер Федеративної Республіки Німеччина (1998–2005 рр.) Герхард Шрьодер; Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки (1999-2009 рр.), член Наглядової ради YES Хав`єр Солана; міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський; Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Занньєр.

До числа учасників панельних дискусій також увійшли видатні бізнесмени, економісти та експерти.

Окрім Президента Януковича, Україну в дискусіях 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі також представлятимуть прем`єр-міністр України Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Нагадаємо, 10-а Ялтинська щорічна зустріч «Україна та світ в епоху змін: фактори успіху», організована Ялтинською європейською стратегією у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, відбудеться в Лівадійському палаці Ялти з 19 по 22 вересня 2013 року. Більш як 250 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з понад 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їх вплив на Україну, Широку Європу та світ.