Голова КМДА не відповідає ні перед Кабміном, ні перед президентом / фото kyivcity.gov.ua

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що в парламенті думають над змінами до законодавства щодо керування Києвом.

Як передає кореспондент УНІАН, в коментарі журналістам він зазначив, що є корінним киянином "і ми не таким Київ собі бачимо – центр може нас і влаштовує киян – мости скляні з’являються, але коли ти виїжджаєш на периферію, то там вже починаються проблеми і логістичного характеру, і організаційного, і з житлово-комунальним господарством".

Він також нагадав, що нещодавно було виявлено факти, що парти в школу продавалися за завищеними цінами. За словами депутата, цими питаннями мають зайнятися правоохоронні органи.

Відео дня

В той же час Корнієнко підкреслив: "Жодних звинувачень щодо голови КМДА не лунало, а все стосується людей, яких він призначав – але якщо ти призначаєш людей, які крадуть і заробляють на партах в школу, то треба мабуть краще підходити до кадрової політики".

Читайте такожДанілов розповів, чи може РНБО звільнити Кличка

Корнієнко наголосив, що необхідно переглянути законодавство, яке стосується управління Києвом. Бо йдеться не про персоналії, зокрема Віталія Кличка, а йдеться про питання управління містом. За його словами, в цьому питанні закладена "серйозна суперечність", яка полягає в тому, що система управління Києвом відрізняється від системи управління іншими містами, зокрема, що в будь-якому місті голова міськдержадміністрації призначається президентом за поданням Кабінету міністрів України. А в Києві "якась своя зовсім історія, коли голова міської ради, якого обрали люди, автоматично стає головою КМДА".

Він додав, що в такій ситуації голова КМДА не відповідає ні перед Кабміном, ні перед президентом. Хоча по Конституції він підзвітний і підконтрольний. Корнієнко наголосив, що цю ситуацію треба виправляти.

За його словами, необхідна реформа системи управління Києвом, яка не має суперечити Конституції. "Ми зараз працюємо над тим, як можна інтегрувати оці позиції в оновлену редакцію закону про Київ", - наголосив Корнієнко.

Він нагадав, що зараз на другому читанні є проект закону, який стосується даного питання, але ця редакція "дуже новаторська, дуже багато змін, і ми не впевнені, що місто зможе так швидко провести ці зміни".

Розмови про звільнення Кличка з посади голови КМДА

Як відомо, неодноразово в ЗМІ лунала інформація про те, що Віталій Кличко може бути звільнений з посади голови КМДА і призначена нова людина, але в той же час Кличко залишатиметься головою Київської міської ради.