Справу про держзраду Іллі Киви передали до суду / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Слідчі Державного бюро розслідувань закінчили розслідування відносно колишнього народного депутата Іллі Киви за антиукраїнські дії.

Як повідомляє прес-служба ДБР, сьогодні обвинувальний акт скеровано до суду.

Кива обвинувачується у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Відео дня

Слідчі ДБР зокрема встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території Росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ.

"Кива публічно закликав вище керівництво Росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Раніше слідчій суддя надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у цій справі.

За ініціативи слідчих ДБР Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, раніше Киві оголосили про підозру у державній зраді. Згодом генпрокурорка Венедіктова підписала нову підозру зраднику - за публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу.

Зараз екс-депутат активно виступає в ефірах російських пропагандистів, закликаючи українців скласти зброю і здатися агресору. При цьому місцеперебування скандального політика не встановлено.

Перед війною Кива виїхав за межі України. За даними ЗМІ, він перебував в Іспанії.

19 квітня Кива повідомив, що попросив політичний притулок у Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: