Переговори щодо вступу України до ЄС можуть розпочатися незабаром / фото УНІАН, Борис Корпусенко

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини вважає можливим незабаром розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС. 

Як державний міністр у МЗС Анна Люрманн заявила в коментарі дюссельдорфському виданню Rheinische Post, темпи залежатимуть передусім від готовності України до реформ.

"Цілком можливо, що переговори розпочнуться незабаром", – припустила вона. 

Відео дня

За словами Люрманн, під час її візиту до Києва вона була дуже вражена досягнутим прогресом. Вона наголосила, що важливо, аби Україна зберегла цей імпульс реформ. 

Вступ України до ЄС

За 4 дні після повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в ЄС. За 4 місяці Європейська Рада надала Україні статус кандидата на членство.

За повідомленнями української влади, вже виконано 70% вимог для вступу до ЄС, і Україна планує бути повністю готовою до вступу до кінця 2024 року. 

Водночас віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Україна може вступити до ЄС навіть без завершення війни.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта виступив проти приєднання до Євросоюзу нових членів, а канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країна погодиться на вступ нових країн якщо цей процес буде супроводжуватися реформою блоку.

Вас також можуть зацікавити новини: