Ілюстрація / REUTERS

Суддя Чебоксарського районного суду постановив, що ув'язнений місцевої колонії повинен самостійно видалити зі свого тіла татуювання з нацистською символікою. Постанова щодо ув'язненого на прізвище Габідуллін була винесена 1 лютого.

Як передає Meduza, на сайті суду повідомляється, що Габідуллін, відбуваючи покарання у чуваській виправній колонії № 6, зробив собі на обох сторонах грудей татуювання у вигляді свастики. Сам ув'язнений визнав, що зробив ці татуювання. Як відомо, у кримінальному світі свастика означає протест.

Читайте такожВизнаний мертвим іспанський ув'язнений ожив перед розтиномЗа статтею адміністративного кодексу про публічну демонстрацію нацистської символіки суддя призначив Габідулліну штраф у тисячу рублів із конфіскацією предмета адміністративного правопорушення у вигляді самостійного видалення на тілі двох зображень (татуювань на грудях з лівого і правого боку), схожих з нацистською символікою.

Відео дня

Місцевий правозахисник Олексій Глухов розповів, що конфіскація предмета правопорушення в даному випадку неможлива - Габідулліну довелося б видалити ділянку шкіри. Більш того, спроба зафарбувати татуювання порушила правила внутрішнього розпорядку колонії. У зв'язку з цим Глухов направив скаргу прокурору Чувашії.

Як повідомляв УНІАН, у США книга засудженого за вбивство стала бестселером, але його погрожують позбавити гонорару.