Той самий «перформанс з качечкою» / скріншот

Суд в Петербурзі заарештував на 25 діб активіста руху «Весна» Артема Гончаренко, який у "день страйку виборців" 28 січня виставив у вікні велику надувну качку. Про притягнення активіста до адміністративної відповідальності повідомив телеграм-канал прес-служби петербурзьких судів.

Смольнинский районний суд визнав Гончаренко винним у повторному порушенні правил проведення акції (частина 8 статті 20.2 КоАП), як повідомляє "Дождь".

Всі клопотання захисту активісти суд відхилив, повідомила «Медіазоні» юрист «Відкритої Росії» Анастасія Буракова, яка представляла інтереси Гончаренко.

Відео дня

Читайте такожНастю Рибку відправлять під суд: подробиці затримання секс-мисливиці на олігархів в Таїланді

«Активісту інкримінували порушення за участь у акції на підтримку Олексія Навального 28 січня, під час якої Гончаренко демонстрував надувне каченя з вікна будинку поруч з Площею Пролетарської диктатури, де проходила акція», — повідомив «Інтерфаксу» федеральний координатор руху «Весна» від Петербурга Богдан Литвин.

Гончаренко затримали напередодні, 25 лютого, причиною став «перформанс із качечкою».

Качка є одним із символів розслідування ФБК «Він вам не Дімон» про прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. Згідно з розслідуванням, в резиденції в Плесі, якою користується глава кабінету міністрів, є окремий будиночок для качки.