Росія хоче замінити "Вікіпедію" своїм порталом / фото: scienceblog.ru

У Російській Федерації вирішили створити власний аналог "Вікіпедії" - загальнонаціональний інтерактивний енциклопедичний портал.

Про це повідомляє РБК.

Читайте такожУ Росії захотіли навчати дітей церковнослов'янської мови замість англійської

Відео дня

Зазначається, що на початку жовтня було оголошено конкурс на надання послуг з розробки бренду та маркетингової стратегії на 2020-2022 роки для такого порталу. На його створення до кінця 2022 року в бюджеті закладено 1,989 млрд руб.

Основою контенту для нового порталу стануть більш 80 тис. актуалізованих і доповнених статей електронної версії 35-томної Великої російської енциклопедії, створеної у 2004-2017 роках, а також довідкові матеріали Енциклопедичного словника.

На відміну від "Вікіпедії", статті порталу, який у Росії позиціонують як її конкурента, читачі не зможуть редагувати. Зареєстрований користувач зможе лише виступати з ініціативами про включення нового матеріалу в енциклопедію. Остаточне ж рішення щодо того, чи додавати в неї новий термін, буде приймати експертна спільнота.

Як повідомляв УНІАН в Москві до дня народження президента РФ Володимира Путіна відкрили магазин з путінською символікою та радянськими реліктами.