Один з найманців не закривав своє обличчя, завдяки чому вдалося встановити його особу / скріншот

Через два роки після появи першого відео, на якому зафіксовано жорстоке вбивство чоловіка в Сирії, журналісти встановили особу одного з катів. Ним виявився російський найманець, який служив у розвідці «групи Вагнера» російський найманець.

Про це пише «Нова газета».

Читайте такожБив в'язнів під "гімн" Третього Рейху: в РФ співробітник ФСВП відбувся умовним терміномЗазначається, що перший відеоролик про розправу з'явився в Мережі увечері 30 червня 2017 року. Коментатори припустили, що на відео можуть бути бійці «групи Вагнера», але ніхто не зміг цього підтвердити.

У листопаді 2019 року у Мережі з'явилося продовження історії – ще три частини відеозапису, з яких, зокрема, стало зрозуміло, що сталося з арабом. Його спочатку знівечили кувалдою, потім відрізали голову і спалили під музику.

На відео всі учасники розправи закривали свої обличчя, крім одного. Завдяки цьому журналістам вдалося встановити його особу. У розпорядженні редакції є копія його паспорта, власноручно заповнена анкета служби безпеки «групи Вагнера», розписка про нерозголошення інформації та автобіографія.

Увага! Відео містить жорстокі сцени вбивства людини!

Пресі також вдалося дізнатися, ким був загиблий, час і місце страти. Вбитий – Мохаммед Таха Ісмаїл Аль-Абдулла, відомий також як Хаммаді Таха Аль-Бута. Він виїжджав з Сирії під час війни, але в липні 2017 року повернувся, і його мобілізували в резерв армії Башара Асада. Потім дезертирував, проте його зловили. Місце страти ідентифікують як родовище Шаїр в сирійській провінції Хомс.