REUTERS

Мер російського міста Верхній Уфалей Челябінської області Віра Ускова подала до суду позов проти місцевого депутата Євгена Савельєва, який до цього проголосував проти підвищення зарплати чиновникам та міській очільниці.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За інформацією джерел, приводом для позову нібито став пост у соцмережі з критикою Ускової. Історія почалася перед вересневими виборами, коли глава регіону запропонував підвищити зарплати муніципальним працівникам на 4,3%. У Верхньому Уфалеї такий документ направили на розгляд у жовтні, при цьому збільшити зарплату пропонувалося всім - як технічному персоналу, так і главі міста.

Відео дня

Спочатку в порядку денному засідання 29 жовтня було три окремі питання - про підвищення зарплат техперсоналу, муніципальним службовцям та вищим посадовим особам, однак їх запропонували розглянути разом. Савельєв пропонував розглянути питання по одному, проте більшість відмовилася. Потім він поінформував колег, що буде голосувати проти саме через голову міста. На його думку, підвищувати зарплату мера нелогічно, так як в місті раніше відбулося багато скандалів, які довелося вирішувати вищим чиновникам. Він також запропонував Усковій самій відмовитися від підвищення або тимчасово зняти питання з порядку денного, однак цього не сталося.

Читайте такожУ Росії солдат, який розстріляв вісьмох товаришів по службі, ставши потерпілим у справі про дідівщину

На наступний день депутат опублікував пост у соцмережі "Вконтакте", в якому пояснив свою відмову підвищувати Усковій зарплату. Він написав, що велика частина співробітників адміністрації працює сумлінно, отримуючи при цьому маленькі зарплати. На його думку, підвищення зарплат їм виправдано, і він готовий був підтримати. При цьому він вважає, що депутати не мають морального права підвищувати зарплату глави округу "навіть на один рубль". За інформацією ЗМІ, аналогічний пост він опублікував в "Однокласниках".

Читайте такожТримали у підвалі та ґвалтували: у Росії засудили сектантів за знущання з дітей

У своєму позові Ускова вимагає спростувати "відомості, які порочать її честь і гідність" і стягнути як компенсацію моральної шкоди 100 тисяч рублів. Попереднє слухання по справі призначено на 24 грудня 2019 року.