Водонаєва закликала росіянок не народжувати / фото instagram.com/alenavodonaeva/

Відома російська телеведуча Олена Водонаєва закликала росіянок не народжувати, якщо вони не впевнені в здатності забезпечити дитину всім необхідним.

У публікації в Instagram вона підкреслила, що «не треба народжувати рабів цій державі».

Так Водонаєва відреагувала на листопадову новину про те, що МОЗ Самарської області рекомендував приватним клінікам відмовитися від проведення абортів. Вона звернулася до росіянок, які її читають, назвавши їх головним «материнським фондом» країни.

Відео дня

Читайте також"Після 30-ти гроші не потрібні": у Новгороді скасували виплати на дитину для жінок, які народили первістка після 29 років

«Наша країна не може дозволити своєму середньостатистичному громадянину заводити дітей, виходячи з одного тільки бажання», — зазначила вона.

Ведуча порадила жінкам збирати гроші і будувати кар'єру, перш ніж заводити дітей, а не слухати політиків, які рекомендують зворотне.

За її словами, росіяни живуть в «убогій і жадібній країні», і Водонаєва не може собі уявити, як можна забезпечувати сім'ю з кількома дітьми на дві середні зарплати. Вона зазначила, що пора перестати брехати самим собі і визнати, що справжня причина зниження чисельності населення країни «тільки в тому, що ми живемо в злиденній країні з багатющими ресурсами».

Мене тут знатно бомбануло. Прочитала, що в Самарській області моз рекомендував приватним клінікам відмовитися від проведення абортів. Так наші влади борються з вимиранням населення Росії, і винні в цьому всі, крім дбайливих політиків. «Держава вас не просив народжувати», — говорила Ольга Гладських, яка єдина виявилася чесна і права. На жаль, ми живемо в убогій і жадібною країні, і якщо ви не впевнені, що зможете забезпечити знаннями і медициною, їжею та одягом себе і дитину, то просто не треба народжувати. Я не можу уявити, як справляються сім'ї, в яких по два, три, чотири дитини, а живуть вони на дві середньостатистичні зарплати? А ще мені подобаються відмовки наших політиків: то демографічна яма у них була, то гей-пропаганда все зіпсувала, а тепер з'явився ще одна причина вимирання росіян — закон про домашнє насильство. Але давайте не будемо брехати самі собі, справжня причина тільки в тому, що ми живемо в злиденній країні з багатющими ресурсами. Я більше не вірю, що завтра буде краще, хоча бажаю для своєї країни кращого і дуже люблю землю на якій я народилася. У Росії народжують або багатії, або неосвічене бидло, в більшості своїй. Перші дбають про те, щоб було кому витратити їх стану в найближчі століття. А другим не вистачає розуму і відповідальності усвідомити, що виховати дитину в Росії — це не просто йти по накатаній і купувати крім звичних сирків у «Пятерочке», баночку дитячого харчування і підгузки. На жаль, багато дітей в Росії з'являються не від спраги батьківства і материнства, а від банального бажання потрахаться. Я зневажаю сім'ї, які живуть в нищите і народжують по три-чотири дитини. Навіщо? На що їх виховувати? На зекономлені гроші від пільг для багатодітних сімей? Або чекати поки який - небудь мер не побачить сюжет про вашої важкої життя в регіональному ток-шоу, і не подарує вам квартиру в новобудові? Дівчатка, які мене читають, судячи по статистиці мого профілю, ви і є головний «материнський фонд» нашої країни. Так от, не слухайте рекомендації ( карусель ➡️ )

Допис, поширений Alena Vodonaeva (@alenavodonaeva)

Водонаєва народила єдину дитину в шлюбі з першим чоловіком — бізнесменом Олексієм Малакеєвим. Син Богдан з'явився у пари в серпні 2010 року. Наразі ведуча розлучена з другим чоловіком і продовжує сама виховувати дев'ятирічну дитину.

За даними Росстату, в 2019 році зафіксований рекордно високий природний спад населення. За 10 місяців в країні померло на 259,6 тисячі осіб більше, ніж народилося.