Активісти розраховують на запуск мережевого флешмобу / sibreal.org

Сільські депутати в Омській області (Росія) просять президента РФ Володимира Путіна не вітати мешканців регіону з Новим роком.

Про це повідомляє Радио Свобода.

Читайте такожДід Мороз помер на святі в російському дитсадку

Відео дня

Свої вимоги вони заявили під час одиночних пікетів у центрі міста. Учасники акції впевнені: традиційні виступи Путіна під бій курантів у багатьох росіян піднесення більше не викликають.

«Коли він починає нас вітати, ми напружуємося й думаємо: що подарує Путін росіянам у наступному році? І чи зможемо вижити ми після їх отримання?», – заявила виданню депутат Ірина Дроздова.

За її словами, ідею акції їй підказала донька. У мережі вона неодноразово зустрічала коментарі від людей, які вважають, що Володимиру Путіну краще взагалі не записувати новорічне привітання. Після чого Дроздова вигадала та написала плакат: «31 грудня о 23.55 вітати не треба. Ми й так шоковані вашими подарунками! Омичі».

До пікетів у центрі Омська приєдналися депутати й від інших районів. Активісти розраховують на запуск мережевого флешмобу.

Як повідомляв УНІАН, після щорічної прес-конференції президента Росії Володимира Путіна керівництво телеканалу «Ямал-Регіон» запропонувало кореспонденту Алісі Яровській звільнитися. Жінка запитала Путіна про будівництво мосту через річку Обь в рамках проекту Північний широтний хід.