Одіозний протоієрей Всеволод Чаплін помер на 52-му році життя / pravmir.ru

Офіційні російські структури відмовилися допомагати з організацією похорону одіозного протоієрея Всеволода Чапліна, які проходять у Москві в середу, 29 січня.

Читайте такожСкандальний протоієрей РПЦ Чаплін помер на вулиці: стала відома причина

Про це в ході церемонії прощання повідомив історик, екс-заступник міністра закордонних справ Федір Шелов-Коведяєв, передає «Московський комсомолець».

Відео дня

За його словами, друзі і родичі Чапліна просили допомогти з похороном, однак їх звернення проігнорували. В підсумку організацією церемонії займалися лише кілька людей з найближчого оточення протоієрея.

Панахида і прощання з Чапліним проходять в ритуальному залі Троєкурівського кладовища. Пізніше в середу там пройде поховання.

Як повідомляв УНІАН, скандально відомий лідер групи "Ленінград" Сергій Шнуров висміяв одіозного священика Російської православної церкви, протоієрея Всеволода Чапліна, який помер 26 січня на 52-му році життя.

Нагадаємо, Чаплін відомий активною громадською і медійною діяльністю, викликала неоднозначну реакцію. Також він відомий резонансними висловами з різних питань. Приміром, він критикував науковий світогляд, називав Путіна «прикладом доброти і моральності в політиці», підтримував військову операцію РФ в Сирії і політичні вбивства.