REUTERS

У Кремлі заявили, що всі службові особи, які разом з президентом Росії Володимиром Путіним контактували з хворим на коронавірус головним лікарем лікарні в Комунарці Денисом Проценком, щодня тестуються на COVID-19.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За словами прес-секретаря, серед цих людей були Путін, віце-прем'єр Тетяна Голікова, голова МОЗ Михайло Мурашко, сам Пєсков, мер Москви Сергій Собянін.

Відео дня

«Річ у тім, що всі, хто разом з президентом був у Комунарці (УНІАН: селище в складі поселення Сосенського в Москві) вони щодня тестуються на коронавірус, включаючи вашого покірного слугу (Пєскова). Звичайно, ми вживаємо заходів обережності, виключаємо якісь наради, все максимально намагаємося робити дистанційно», - сказав він.

Читайте такожКремль, попри хвилю інфікувань Covid-19 в Росії, поки не планує переносити парад до 9 травня

Пєсков заявив, що Путін в ці дні вважає за краще робити все дистанційно, онлайн. «Але також вважає за краще для цих телеконференцій все-таки використовувати захищені канали з'єднання. Слава богу, такі технічні та технологічні можливості є», - сказав він.

За його словами, Путін сьогодні в дистанційному форматі проведе нараду з членами уряду, присвячену питанню розвитку агропромислового комплексу країни.

«Разом давайте все-таки лікарю побажаємо якнайшвидшого одужання, йому наші спільні оплески і сподіваємося, що найближчим часом він вже повернеться в стрій», - сказав Пєсков.

Читайте такожНеповнолітній син заступника мера Москви влаштував вуличні гонки замість карантину - ЗМІ

На питання, чи проходив Проценко попереднє тестування перед візитом Путіна до Комунарки, Пєсков відповів, що лікар навіть не знав, що до нього їде президент».

За даними російських ЗМІ, 31 березня стало відомо, що у головного лікаря лікарні в Комунарці Проценка діагностовано коронавірус. 24 березня Проценко супроводжував Путіна під час його візиту в цю лікарню.

Сам Проценко повідомив, що його аналіз на коронавірус дав позитивний результат, але почуває він себе добре.